Binnenlandse vakantie wint aan populariteit

Op vakantie gaan in eigen land wint aan populariteit. Bijna de helft van de Nederlandse vakantiegangers maakte vorig jaar een binnenlands uitstapje. Reden hiervoor was de mooie zomer. Maar ook zorgen over de veiligheid in het buitenland zijn voor veel Nederlanders redenen om de vakantie in eigen land door te brengen. Dit zorgde voor een lichte daling in het aantal vakanties naar het buitenland in 2016. Hoe vieren we in eigen land het liefste onze vakantie? Lees er meer over in dit blog!

Een vakantie in eigen land scheelt in de kosten!

Een andere reden voor een vakantie in eigen land, is het feit dat de kosten van een vliegvakantie vaak flink kunnen oplopen. Zeker wanneer u een gezin heeft, zou u dit jaar wel eens flink in de buidel moeten tasten voor een vakantie in het buitenland. Maar waarom zou u dat doen als Nederland ook zoveel moois te bieden heeft? Denk bijvoorbeeld eens aan de kust in Zeeland, of de prachtige natuur op de Waddeneilanden.

Nederland kampeerland

Een andere uitkomst naar het gedrag van vakantiegangers in en buiten Nederland, gaf aan dat Nederland vorig jaar het meest bezochte kampeerland van Europa is. Moderne campings met zwembaden en entertainment zijn voor veel mensen geen must meer. Men kiest veel liever voor de rust, de natuur en vrijheid. Een andere vorm van kamperen die dit jaar in trek is, is het kamperen op het platteland bij een boer. Proeven van het boerenleven, meehelpen op het land en contact met het boerengezin. Vooral jonge kampeerders weten de rust en ruimte van het platteland te waarderen.

Familiecamping ideaal voor jonge gezinnen

Waar het voorheen voornamelijk oudere mensen waren die op vakantie met de caravan gingen, zijn het nu ook steeds meer jonge gezinnen die erop uit trekken met een camper of caravan. Een camping is een ideale plek om op relatief goedkope wijze vakantie te vieren met familie en gezin, zonder daarbij achteruit te gaan in luxe. De campers en caravans van tegenwoordig zijn zeer modern uitgerust en van alle gemakken voorzien. Ideaal dus voor een vakantie met kleine kinderen!

Welke vakantieplannen heeft u?

Bent u zelf al vakantieplannen aan het maken en denkt u na over een vakantie in eigen land? Neem dan eens een kijkje op de website van deze familiecamping. Klik op de link en laat u verrassen door de mogelijkheden van een vakantie in Nederland!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *