De populariteit van foodtrucks

Organiseert u een feest voor een grote groep mensen? En wilt u drankjes en hapjes serveren in een informele setting? Misschien is het huren van een foodtruck dan wel iets voor u. U ziet ze tegenwoordig steeds vaker opduiken en echt niet alleen op festivals. Ze staan ook bij bedrijven in de buurt en worden zelfs voor privé-feestjes ingehuurd. Wist u dat er zelfs bedrijven zijn die wagens zoals de Airstream verhuren compleet met personeel en VIP-lounge? En dat ze steeds chiquer en unieker worden, die foodtrucks?

Verschillende soorten foodtrucks

Wat is eigenlijk een foodtruck? Eigenlijk is dit gewoon een populaire benaming voor een eetkraam. Wikipedia schrijft: “Een foodtruck is een groot voertuig dat zo is ingericht dat het eten kan bereiden en verkopen. Sommigen verkopen verpakt voedsel, terwijl anderen ingebouwde keukens hebben waar het eten ter plekke klaar kan worden gemaakt.” Er wordt verder nog genoemd dat ze de afgelopen jaren erg populair zijn geworden omdat er steeds specialer eten gekocht kan worden bij deze trucks. Om aan de wensen van ondernemers en klanten tegemoet te komen, zien we dat niet alleen het eten, maar ook de voorzieningen van de foodtrucks steeds uitgebreider worden.

De voordelen van een foodtruck op uw feest

Zoals we hierboven al beschreven, gaat de hedendaagse foodtruck veel verder dan de frietkraam op de hoek. Ze zijn niet alleen steeds groter en beter voorzien, maar komen ook met steeds meer extra’s. Bij het juiste verhuurbedrijf kunt u zelfs, naast de wagen, ook personeel inhuren en er voor kiezen om de wagen te laten bestickeren met promotiemateriaal. Een ander voordeel van de nieuwste foodtrucks is dat ze vaak helemaal zelfvoorzienend zijn. Dus wilt u geen extra overlast in uw keuken of bedrijfspand? Dan is zo’n foodtruck ideaal voor de eerstvolgende bedrijfsborrel. Eigenlijk is een foodtruck een soort tiny restaurant. Als u namelijk het juiste model uitkiest, zoals bijvoorbeeld de Airstream, heeft u een complete overdekte bar met personeel, tafeltjes en stoeltjes. Zo kunt u uw gasten ontspannen laten genieten van uw feestje zonder er zelf al te veel overlast van te hebben.

Tips wat betreft eten en drinken

Wilt u een wagen huren, maar zelf bepalen wat u gaat serveren? Dan is het misschien leuk om nog wat te lezen over de huidige trends. Wist u dat het steeds meer in is om ‘klokloos’ te eten? We bedoelen hiermee dat u nu ook ‘s ochtends typisch avondeten kunt eten. Misschien is het dus wel leuk om bij de lunch allerlei ontbijtgerechtjes te serveren of alvast een stiekem toetje uit te delen. Of wat dacht u van de Peruaanse keuken? Die is op dit moment heel populair in binnen- en buitenland. Wilt u mensen ook voorzien van een bijzonder drankje? Op dit moment zijn ‘mocktails’ erg populair als non-alcoholisch drankje. Of wat dacht u van verfrissend kokoswater of een huisgemaakte limonade? En dat allemaal geserveerd vanuit een zelfvoorzienende foodtruck… We wensen u alvast een geslaagd feest toe!

Categorieën: Feesten