Wat doet een headhunter?

Een headhunter is anders dan een recruiter. Een headhunter zoekt namelijk naar werknemers die een hoge positie of een specifieke specialisme hebben. Vaak gaat het dan om mensen met veel ervaring en om posities waar moeilijk werknemers voor te vinden zijn. De taak van een headhunter is dat ze deze succesvolle mensen benaderen met het aanbod voor een beter betaalde baan. Wilt u zelf een headhunter inschakelen voor het werven van de juiste kandidaten? In dit blog beschrijven wij de drie belangrijkste competenties die headhunters nodig hebben.

1. Overtuigingskracht

Een headhunter in Amsterdam is vooral op zoek naar kandidaten die al een baan hebben. Vooral werknemers in topfuncties hebben het vaak goed voor elkaar: een goed salaris, prettige werkomstandigheden en fijne arbeidsvoorwaarden. Toch moet een headhunter een potentiële kandidaat weten te overtuigen dat een carrièreswitch een goed idee is. Met de juiste overtuigingskracht is het geen enkel probleem om deze kandidaat over te halen.

2. Communicatieve vaardigheden

Netwerken is één van de belangrijkste taken van een headhunter. Een headhunter moet continue contacten zien te leggen die ze vervolgens ook weer moeten onderhouden. Het hebben van communicatieve vaardigheden is als headhunter in Amsterdam ontzettend belangrijk. Een headhunter is continue in gesprek met zijn klanten, zodat hij/zij een kandidaat voor zijn klanten zoekt die past bij het bedrijf. Het is dus niet alleen belangrijk om de juiste overtuigingskracht te hebben, maar ook aandachtig luisteren is een essentieel onderdeel van deze baan.

3. Onderhandelen

Als headhunter in Amsterdam moet hij/zij een kandidaat dus overtuigen om voor zijn opdrachtgever te werken. En naast de nodige overtuigingskracht zijn daar ook sterke onderhandelingsvaardigheden voor nodig. De headhunter moet namelijk een betere baan aanbieden, anders gaat de potentiële kandidaat niet bij zijn huidige werkgever weg. Tegelijkertijd is het ook belangrijk dat de headhunter met zijn/haar opdrachtgever onderhandelt. Hij wilt immers een goede commissie krijgen voor het harde werk.

Welke competentie heeft een headhunter in Amsterdam volgens u nog meer nodig? Laat het weten door contact met ons op te nemen. Wij zien graag uw reactie tegemoet!

Categorieën: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *